Как протекоха снимките на ден 3: Анастас Дафов

В един ветровит и студен Четвъртък, екипът на “Гласът на сърцето” отскочи и до дома на Анастас Дафов. Благодарение на дъщеря му, Диана Дафова, ние бяхме поканени да заснемем едно от поредните интервюта към филма.

Имахме ясни инструкции кой блок и адрес да намерим. Не след дълго лутане, намерихме правилния и блок, и вход. Влизайки във входа ни посрещна самата Диана Дафова – магнетична както на визия, така и на отношение.

“Диана Дафова”

Със страхотната си дикция и присъствие мигновено впечатли тези от нас, които не я познавахме. Знаехме, че визитата ни ще бъде още по-вълнуваща от това, което очаквахме.

Тя, както и ние, носехме предпазни маски и нахлузихме калцуни, за да спазим максимално, наложените ни от правителството ограниччения и мерки за безопасност.

И така – след старателно екипиране с предпазните способи и нужното дезинфекциране, ние прекрачихме прага на дома на семейство Дафови. Побърза да ни посрещне жената на господин Дафов, която ни поздрави и приведе в хола, където ни чакаше той – седнал на дивана.

“Петя Ангелова и операторът ни Борислав на снимката”

Бързо разпънахме всичко необходимо, за да започнем по-скоро снимките и магията сама започна да расте. Още с първите въпроси, отправени от Петя Ангелова към г-н Дафов, всичко в стаята се промени. Настъпи тишина и концентрацията на всички се прехвърли в думите, които изричаше Анастас Дафов. Въпреки моментното притеснение, с всеки изминал отговор и след всяка дума, която редеше, той забравяше за притеснението и потъваше в споемени. Отговорите му бяха напълно искрени и истински.

“Анастас Дафов”

Той разказа за исторята на своя живот, за създаването на песента “Родопа, моя планино”, за отглеждането на първородното им дете Диана Дафова и сподели за куп други преживявания част, от които ще чуете и видите във филма. Режисьорката, Петя Ангелова, беше подготвила изключително интересни и подходящи въпроси, които насочваха разговора в различни посоки.

Силен бе моментът, когато Анастас Дафов изпя песента “Родопа, моя планино”. Всички в стаята настръхнахме, а някои и дори се просълзиха, слушайки с какви вибрации и каква сила пее Дафов. Можете да чуете част от този момент в Трейлър 2 на филма или да гледате самата продукция скоро в канал ни.

“Картина на Лили Сотирова”

Цялото семейство умее да твори и да оставя изкуство за поколенията напред. След края на интервюто, докато прибирахме техниката си, разгледахме заобикалящите предмети. На стената бяха окачени красиви картини, произведения на дъщерята на Диана Дафова и внучка на Анастас Дафов – Лили Сотирова. Не само тя, а и жената на Анастас Дафов също е била вокален педагог и учител подкрепящ двете деца.

Много теми засегнахме, много уроци научихме и се радваме, че бяхме част за един следобед на семейство Дафови. Желаем здраве и наслуки!

“Семейна снимка с Лили Сотирова”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *