“Хармонизирай въображението си с реалността- вместо да мислиш как нещата могат да бъдат , виж ги такива, каквито са!“

Петя Ангелова е творец и реалист.  Живее и твори в Пловдив, корените й я отвеждат и в село Борово, където поради пандемията прекарва голяма част от времето в годината. Произлиза от семейство на именити личности, които са подпомогнали за поддържането на селото и общността в Борово. Обича Родопа планина и се чувства завинаги свързана с нейната магия и красота. Там тя преоткрива себе си. Така решава, че трябва да създаде документален филм, който включва знаменити творци от Борово, но основната цел е да разкаже на света и българите за Анастас Дафов и създаването на песента „Родопа, моя планино“.

Душата и въображението й се простират широко, високо – необятни и свободни като Родопите. Таи в себе си планове и идеи за творчество, които постепенно реализира тук и сега – когато е подходящо и благоприятно. Винаги носи със себе си вярата в святото и доброто като не забравя, че хората на Земята са различни и знае, че именно всеки един от нас има нужда от изкуство, за да отдава внимание на важните неща в живота, защото изкуството може да намери всеки през различните му видове и начини на изразяване. 

Петя бележи голяма кариера в телевизията като бива режисьор на над 300 предавания и документални потрети. Портфолиото й съдържа работа в телевизиите Канал 1 , радио “FM +”, телевизия ” Евроком ” ,телевизия TV SAT COM. Завършва образованието си в НБУ с кино и режисура и през 2019 печели голямата награда за най-добър филм на киофестивала NORTH BEACH AMERICAN FILM FESTIVAL, MARYLAND  в САЩ  със своя филм „Вино от глухарчета“.

Тя отдава голямо внимание на важните моменти тук и сега. Когато твори, тя се събужда и ляга с идеите си – с изгрева и залеза на деня започва и свършва нейното творчество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *