Запознайте се с екипа

Запознай се с главните участници за създаването на “Гласът на сърцето”;

Петя Ангелова

Режисьор | Идея и концепция

Петя Ангелова е завършила висшето си образование в НБУ, специалност кино и телевизионен режисьор.

Работила е в Канал 1 , радио “FM +”, телевизия ” Евроком ” ,телевизия TV SAT COM, има над 350 документални портрета на художници, артисти,политици, хора значими за нашето съвремие.

Режисьор, сценарист и продуцент е на филма ” Вино от глухарчета “, с който печели първата наградата за най – добър експериментален филм в САЩ на North Beach American Film Festival, Maryland.

Анастас Дафов

Автор на текст и музика на “Родопа, моя планино”

Роден през 1927 г. в село Борово, Лъки. Той е внук на прочутият в 1900те години Тасо Дафов – един от най-знатните гайдари в окръга, но напуска селото по принуда.

Анастас Дафов открива музкалният си талант в училище. В Музикалната академия в София завършва хорово пеене и дирижиране. Той е композитор и писател на известната песен “Родопа, моя планино”.

Диана Дафова

Българска певица, композитор и продуцент”

Диана Дафова е родена и израснала в София и е от семейството на професионални музиканти родопчани. Майка й, Лиляна Дафова, е народна певица. Баща й, Анастас Дафов, е диригент на народни хорове и вокален педагог.

Тя завършва музикалното училище “Л. Пипков” в София, след което е приета и завършва Музикалната академия в София. Елегантното й поведение на сцената се дължи на фактът, че е изучавала класически и джаз балет.

Николай Беляшки

Виртуозен музикант – Гайдар

Достоен заместник на най-големите гайдари на село Борово, от където е и той. С музикалната си дарба, той усвоява и най-големите тънкости на родопската каба гайда. Със свиренето и майсторлъка си той става известен и извън Родопите. Участва в мъжкия хор на Борово, дава безплатни уроци на децата, които искат да бъдат като него и взема участия във всички селски тържества.

Освен виртуозен гайдар, Николай изработва и красиви каба гайди.

Игнат Бедров

Автор на книгата за “История на манастира Кръстова гора”

Игнат Ангелов Бедров, роден през 1936 г. в село Борово, община Лъки. От ранна възраст проявява интерест към историята, културата и езика на България. Автор е на книгите “Историята на Борово, Средните Родопи” и “Крътов – Кръстова гора”, “Родопска броеница” и други.

Борислав Згуровски

Тонрежисьор на записа на “Родопа, моя планино”

Борислав Згуровски е също част от “Ансамбъл Тракия” от 2015 година насам. Той е виртуозен музикант, който също така може да обратва студийни записи, а това са само няколко от талантите, които притежава.

Миглена Димитрова и Димчо Енчев

Музикална формация | Бълагрска народна музика ансамбъл “Тракия”

Това са имената на музиканта и певицата, които записаха песента “Родопа, моя планино” в звукозаписното студио Music Space в Пловдив. Те са част от народна и Фолклорен Ансамбъл “ТРАКИЯ”, които активно се занимават с народно творчество и изнасят концерти в България и чужбина.

Борислав Василев

Оператор

Завършва филмово и телевизионно операторско майсторство НАТФИЗ;

Печели награда на фестивал „Ранно Пиле“ за документалния филм „Души от Камък”;

Специализира – Видео, кино заснемане, въздушни и мобилни снимки, Запис на звук на терен, Монтаж, Музикално оформление“

Ивелина Иванова

Монтаж | Създаване на социални медийни канали и уебсайт

Завършва бакалавър в Кентърбъри, Англия с изучаване Филми, Радио и Телевизионни науки;

Изучава и се занимава професионално с Дигитален Маркетинг от 4 години;

Тя и нейни колеги от FAMU, Прага печелят фестивала за “Танцово и експериментално изкуство” с филма “Zone”, на който тя е продуцент;

Станислав Христов

Тонрежисура на микс от песента

Станислав Христов се занимава с музика още от дете. Свири в различни банди на кирата, барабани, духови инструменти.
Сега изучава музика и тонрежисура е АМТИИ Академия за Музикално и Танцово Изкуство – Пловдив. Продължава да се занимава с музика, а в свободото си време обича да играе игри.

Пиши ни тук

Разкажи своята история, както ние пресъздадохме историята за Борово. Пиши ни с разказ за теб и твоя край и ние ще се свържем с теб. Ако искаш да разкажеш историята на твой близък, не се притеснявай да ни изпратиш мейл.

контакти